Crezul Vindecării în Psihoterapie

Bun venit! Dacă citești aceste rânduri, fie te afli deja într-un proces de terapie, fie te gândești să îți acorzi un timp și un spațiu pentru explorarea interioară. Ca psiholog clinician, rolul meu este să îți ofer susținere și ghidare într-un mod profesionist și empatic. Crezul vindecării în psihologie se bazează pe ideea că fiecare…

Tulburarea Afectivă Sezonieră

Ce este Tulburarea Afectivă Sezonieră (TAS)? Am întâlnit deseori persoane care, în mod repetat, experimentează o scădere semnificativă a stării de spirit odată cu venirea toamnei și iernii. Tulburarea afectivă sezonieră, cunoscută și sub acronimul TAS, este o formă de depresie care se manifestă ciclic, în special în lunile cu mai puțină lumină naturală. Schimbările…

Grădiniță Privată sau de Stat : Decizia care Îți Modelează Copilul

Ca psiholog clinician, înțelegerea dezvoltării copilului în contextul educației timpurii este esențială, iar alegerea între o grădiniță privată sau de stat devine o decizie cu implicații profunde pentru copil. Deși ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje, analiza trebuie să fie făcută din perspectiva nevoilor emoționale, cognitive și sociale ale copilului. 1. Mediul educațional și resursele…

Animalele ca Parteneri în Vindecare

Ca psiholog clinician, am observat în repetate rânduri impactul profund pe care interacțiunea cu animalele îl poate avea asupra persoanelor care se confruntă cu tulburări mintale. De la anxietate și depresie până la tulburări de stres post-traumatic (TSPT) sau tulburări de spectru autist, animalele aduc o prezență terapeutică unică ce completează abordările tradiționale de tratament….

De ce divorțează femeile ? Dar bărbații?

Divorțul este un fenomen complex, care reflectă problemele adânci și variate dintr-o relație. Din perspectiva mea de psiholog clinician, motivele care îi determină pe femei și bărbați să se despartă sunt influențate de factori psihologici, emoționali și culturali. Înțelegerea acestor motive este crucială pentru a sprijini cuplurile aflate în dificultate. 1. Nevoile emoționale nesatisfăcute Unul…

Ziua Mondială a Sănătății Mintale: Cum să Îți Îngrijești Mintea în Vremuri Provocatoare

Ziua Mondială a Sănătății Mintale, celebrată anual pe 10 octombrie, este un moment dedicat conștientizării și susținerii sănătății mintale la nivel global. Astăzi, vreau să împărtășesc recunoștință și apreciere pentru fiecare persoană care pășește in cabinetul meu fizic și online. Aduc apreciere pentru curajul de a fi vulnerabil oră de oră, apreciere pentru perseverența de…

Divorț vs iubire

Cei mai mulți dintre oamenii care au divorțat vă pot spune că s-au căsătorit din iubire (ce înțelegeau ei prin „iubire” la acel moment). Dar după cum se poate constata, iubirea nu a fost de ajuns pentru ca acele căsnicii să reziste. 95% dintre cuplurile care au venit la mine la consiliere în ultimii 30…

Ești arhitectul sănătății tale: minte clară, corp sănătos!

Corpul tău este prima și singura ta casă în care vei trăi toată viața aceasta pământeană. Ai grijă de mintea și gândurile tale pentru a avea grijă de casa(corpul) tău. Suntem ce gândim!  Gândește sănătos pentru a avea un corp sănatos!  Atitudinea zilnică de supărare și anxietate este un lucru care te afectează grav din…

De ce e mai bună cafeaua în compania unei persoane dragi?

Cafeaua este adesea considerată o băutură socială, fiind consumată nu doar pentru efectul stimulant al cofeinei, ci și pentru momentele de relaxare și interacțiune socială. Însă, atunci când este savurată în compania unei persoane dragi, cafeaua pare să aibă un impact psihologic și emoțional mai profund. Acest fenomen poate fi explicat prin diverse mecanisme psihologice,…