Terapia prin arta sau Art Terapia.

Aceasta este o forma de terapie care utilizeaza arta, sub diferitele ei forme, ca principala metoda de comunicare si exprimare.  Acest tip de terapie poate ajuta persoane cu diverse probleme emotionale, comportamentale, si chiar pe cele cu probleme de natura clinica.
Benefica chiar si in cazul unor diagnostice precum cancerul sau alte boli incurabile (ajutand la acceptarea mai rapida a diagnosticului si inceperea din timp a tratamentului medicamentos), terapia prin arta ajuta atat in formele usoare ale problemelor de ordin emotional cat si in cele mai complicate din punct de vedere medical. De asemenea cazuri precum travaliul de doliu, stresul zilnic, furia interioara, in tristeti, depresii, anxietatii, traume, autism etc sunt rezolvate sau ameliorate prin aceasta forma de terapie. Aceasta poate fi folosita in grupuri si/sau individual in functie de nevoile fiecaruia. Asa ca fie vorba de terapia prin muzica (cantatul la un instrument, ascultatul ei si chiar cantatul) sau terapia prin dans (utilizarea miscarilor de dans, prin care se produc descarcari uriase de endorfina, la nivelul creierului. Aceasta fiind denumita si molecula fericirii), pot ajuta considerabil in ameliorarea si chiar vindecarea unor probleme precum cele expuse mai sus. Pe scurt Art Terapia poate fi un mix de desene, colorare, pictura, sculptura, olarit, gastronomie si cam orice credem ca reprezinta arta pentru noi. Toate aceste lucruri sunt facute de multe ori ca si hobbie-uri, mai ales in weekend-uri, de ce sa nu le folositi in dezvoltarea voastra personala, in felul acesta aratandu-va voua insiva cat de mult va iubiti.
Si inca ceva, nu iti trebuie talent pentru a te exprima prin arta. La inceput poate parea nenaturala experienta, lucru normal intrucat persoana nu este obisnuita cu acest mod de exprimare. Dar pana la final acest proces creativ, devine unul foarte recompensant. Si pana la urma nu esti acolo sa creezi o opera de arta. Esti acolo pentru a te simti liber.