Incetati sa va mai pupati copiii pe buze !

Este evident faptul ca fiecare parinte isi exprima dragostea in felul sau, dar anumite gesturi trec de “punctul limita”‘, iar un astfel de punct limita este sarutul pe buze.

Un astfel de gest este indecvat la orice varsta. Faptul ca are 3 luni sau 30 de ani reprezinta acelasi grad de rudenie. Daca incepi cu aceasta manifestare cand este bebelus, cand si de ce te opresti ? Nu numai ca nu este igienic, dar eu personal, asociez gestul cu o relatie intima, de natura sexuala, ce nu isi are locul in astfel de relatie.

Nu vad unde este gingasia, unde este inocenta, sau o dragoste parinteasca. Si aproape ca se poate pune in discutie incestul. Pe langa excitabilitatea pe care o puteti provoca, ii si derutati, efectiv, pe cei mici. Ce pot intelege ei, din asa o relatie cu parintii, bunicii, verisorii, vecinii si prietenii de familie ?
In legatura cu acest subiect, psihologul Dr. Charlotte Reznick, a declarat ca “Oamenilor nu le place sa auda acest lucru, dar buzele sunt o zona erogena si prin sarut se elibereaza substante chimice care sunt asociate cu excitare sexuala.”
Oare nu ne putem manifesta afectivitatea prin sarutul pe frunte, obraz sau manute ? Credeti ca ii iubiti mai mult daca ii sarutati pe buze? În echilibru, psiholog Mihail Jianu.

Leave a Reply