Fa-ti un obicei din a-ti acorda pianul!

La un moment dat, un domn, pentru ca se mutase intr-o locuinta noua ceva mai luxoasa, si-a dat seama ca avea un living mare cu un spatiu imens, neocupat.Si s-a gandit ca ar da bine daca ar avea un pian care sa ocupe spatiul ala.Nu stia sa cante, si nici nu intentiona prea tare lucrul asta, dar si-a spus ca poate totusi, daca pianul va fi acolo, o sa il tenteze si in felul asta o sa isi dezvolte mai mult simtul “pianistic” si o sa inceapa sa ia lectii de pian.Zis si facut, a cautat sa cumpere un pian si a cumparat unul clasic, care insa nu mai fusese folosit de mult.L-a adus acasa si pentru ca era nefolosit de mult, era si dezacordat.

A chemat o persoana, specializata in acordajul pianelor, care a venit, a facut ce avea de facut si la plecare a spus: “gata, l-am acordat, ne vedem peste cateva zile! “

– Dar de ce trebuie sa ne vedem din nou daca l-ai acordat deja?

– Pentru ca pianul asta a stat mult timp nefolosit si desi acum i-am facut acordajul necesar, o sa aiba in mod natural tendinta sa revina la starea initiala.

Corzile trebuie ajustate si reajustate de cateva ori pana cand sa ajunga sa emita vibratiile necesare pentru un sunet de calitate. Povestea pianului este o metafora foarte buna pentru fiecare domeniu din viata noastra pentru ca avem un pian de acordat in fiecare domeniu!

Fie ca e domeniul fizic, fie ca e profesia, ca e viata personala, emotii, viata spirituala, lucrurile stau cam asa:

1. E un gol pe care ne dorim sa il umplem (ne dorim un pian).
2. Gasim pianul si il plasam in locul gol.
3. Avem impresia ca e suficient sa il acordam odata si gata.

Pianul trebuie acordat continuu! Daca vrem sa sune cat mai melodios, ca melodia sa fie cat mai armonioasa, acordajul pianului trebuie facut in mod regulat. Nu e suficient sa fie acordat doar odata! Fa-ti un obicei din a-ti acorda pianul! Echilibru, psiholog Mihail Jinau.