Cine castiga?

O calatorie nu incepe niciodata usor. Ne incearca tot felul de emotii: entuziasm, frica, si ganduri “Oare sa pornesc? Oare sa mai stau?” si ducem o mica lupta inauntrul nostru. Marea intrebare este … “Cine castiga?”.
Castiga acel EU care vrea sa zica “Da! Hai sa pornim!”, care vrea sa infrunte provocarile care il asteapta, care vrea sa primeasca ce are viata de oferit, mai bine spus, eroul din noi… sau oare castiga acel eu caruia ii e frica ca lucrurile s-ar putea sa mearga prost, acel eu care nu stie daca va iesi mai bun, mai intelept la finalul calatoriei?
Desigur, lucrurile pot merge in ambele sensuri si nici o calatorie nu e lipsita de primejdii. Ce e important totusi de stiut e faptul ca depinde de noi cum se leaga povestea, depinde de noi cum gestionam situatiile care se ivesc.
Nu putem sa schimbam situatiile dar putem schimba modul in care reactionam la ele.
Stim cu totii cum arata chemarea in calatorie, simtim cu tot corpul nostru cand ni se iveste ocazia de a ne auto-depasi. Putem ezita, putem lasa fricile, dubiile, confortul sa ne domine si sa nu facem nimic.
Sau…
Putem sa lasam justificarile care ne indeamna sa zicem “Nu” calatoriei eroului, sa spuna ce au de spus si apoi, sa decidem sa facem primul pas in drumul nostru. Si apoi al doilea pas, al treilea… Sa facem pasii in calitate de erou al vietii noastre. Sa lasam povestea sa se desfasoare, sa intampinam toate aventurile, toate provocarile asa cum se ivesc si sa profitam la maxim de ele si ce au sa ne ofere. Fiecare din noi are un erou dornic sa iasa la iveala.
Tu pe cine ai decis sa lasi sa castige?
Nu conteaza varsta sau experienta, ci doar dorinta sincera de a face ceva pentru a trai mai bine si de a ajuta si pe altii. Restul, se invata… Eu, te pot invata, te pot ajuta, iti pot oferi suport psihologic pentru ca si TU sa ai SUCCES!