Before I Go to Sleep (Inainte sa adorm) 2014

Un film plin de intensitate. Christine Lucas (Nicole Kidman), o femeie in varsta de 40 de ani, se trezeste intr-o dimineata in pat cu un barbat pe care nu il cunoaste si se afla intr-o casa la fel de necunoscuta precum barbatul cu care o imparte. Barbatul respectiv o calmeaza si ii explica faptul ca el este sotul ei, Ben (Colin Firth), si ca ea a suferit in urma cu zece ani un accident rutier grav care i-a afectat profund creierul, in special memoria. In fiecare dimineata, Christine trece prin aceeasi situatie, nereusind sa-si aminteasca nimic din viata ei recenta si foarte putine lucruri din intreaga existenta.
Christine primeste tratament de la Dr. Nasch (Mark Strong), un neurolog de la spitalul local care-i ofera o camera video pentru a tine un fel de jurnal video care s-o ajute in recuperare. El o incurajeaza sa-si inregistreze gandurile de peste zi si ceea ce a facut in zilele precedente pentru a-i fi mai usor in a tine evidenta si nu a mai fi nevoita sa afle in fiecare zi lucrurile de baza de la alti oameni. De asemenea, el o suna in fiecare dimineata pentru a-i aminti sa urmareasca filmarile de pe camera si o sfatuieste sa tina asta secret fata de Ben, spunandu-i ca pierderea memoriei a survenit dupa ce a fost atacata si lasata sa moara langa un hotel.
Ei considera ca Ben ii spune mereu despre accident pentru a nu o face sa se supere. De-a lungul acestui tratament, Christine isi aminteste vag despre o femeie roscata pe nume Claire (Anne-Marie Duff). Ben ii spune ca aceasta Claire a fost o prietena de-a ei care nu a mai suportat s-o vada in aceasta situatie si a incetat s-o mai caute. Mai tarziu, Christine incepe sa-si aminteasca la fel de vag diverse lucruri pe care nu intelege de ce sotul ei le tine ascunse fata de ea.